sistem fotovoltaic

Un sistem fotovoltaic este o instalație electrică care convertește energia solară în energie electrică, utilizând celule fotovoltaice. Aceste celule sunt fabricate din materiale semiconductoare, cum ar fi siliciul, care produc curent electric atunci când sunt expuse la lumina solară.

Sistemele fotovoltaice sunt alcătuite dintr-un ansamblu de celule fotovoltaice interconectate, numite panouri fotovoltaice sau panouri solare și pot fi utilizate pentru a alimenta diverse dispozitive electrice sau pentru a încărca baterii electrice pentru o utilizare ulterioară a energiei electrice produse.

Sistemele fotovoltaice pot fi de diferite dimensiuni și pot fi instalate pe acoperișuri de clădiri, pe terenuri sau pe ape. Ele pot fi utilizate pentru a produce energie electrică în scopuri rezidențiale, comerciale sau industriale și pot fi integrate în rețelele electrice existente, denumite și sisteme fotovoltaice on-grid sau pot funcționa independent, ca sisteme autonome, denumite și sisteme fotovoltaice off-grid.

Sistemele fotovoltaice reprezintă o sursă de energie curată și regenerabilă, deoarece nu produc emisii de gaze cu efect de seră în timpul funcționării. Ele pot contribui la reducerea dependenței de sursele de energie tradiționale, cum ar fi combustibilii fosili și pot contribui astfel și la combaterea schimbărilor climatice.

Foto: freepik.com

Categorii:

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SolarGEn Bacău

Pentru a fi la curent cu noutățile SolarGEn Bacău, vă recomandăm să ne dați follow/urmărire!


This will close in 30 seconds

Deschide chat-ul!
Aveți nevoie de ajutor?
WhatsApp Chat
Bună ziua!
Vă putem ajuta?
Vă răspundem de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-16.30!